Review-PSVR: The Playroom VR

Velkommen i den virtuelle verden. Headsettet på og download Playroom VR fra Sony ganske gratis. Der venter 5 småspil, som kombinerer VR og multiplayer. Sonys Japan Studio har knoklet med at opdatere Playroom, som vi kender fra lanceringen af Move-controllerne, og de små bots og mini-spil.

Det, du har mulighed for, er at få et indblik i forskellige muligheder og sjove vinkler af Virtual Reality. Men også hvordan man sagtens kan tænke lidt ”party-games” ind i, at den ene af jer sidder med headsettet på, og resten ”kun” har controllere.

Spillene, du har mulighed for at lege med, er:

Playroom

Eftersøgt
Hvem vil ikke være sherif i egen virtuel western by med en ”seksløber” og retten til at håndhæve byens lov og ære? Det skal du så ved at skyde de slemme bandidos, men udfordringen er, at du i headsettet ikke kan se forskel på de gode og den onde i spillet. Det kan dine medspillere, som derfor skal beskrive, hvem målet er, og du skal så på baggrund af deres Sherlock holmes-beskrivelser plaffe den rette ned. God variation i spillet, der sætter samarbejdet på prøve i stuen.

Katten efter musen (en virtuel slags Tom og Jerry)
Hvis du har headsettet på, så er du katten. Du gemmer dig bag et gardin og kan smugkigge ud, mens resten af deltagerne kigger på tv-skærmen og styrer musene med deres controllere og forsøger at indsamle oste-bidderne på gulvet og skynder at gemme sig, når katten kigger frem. Det er et forholdsvist kort spil og i den dårligere ende af spilsamlingen. Men uden at have testet det, tror jeg, det med nogle yngre poder ved skærmen er ret sjovt at spille trods alt.

Playroom

Spøgelseshuset
Et samarbejds-spil mere, hvor brugeren med VR-headsettet på kan synliggøre de ellers usynlige spøgelser for de andre deltagere, som så skal forklare, hvor på skærmen de er, så VR-spilleren så indfanger dem med en lidt ghostbuster-inspireret støvsuger. Blandt fire forskellige rum er der også her en del variation, som giver nogle af de samme spiloplevelser som i Eftersøgt, dog lige med en tvist af krav til ekstra samarbejde.

Red dine robotter
Det bedste spil gemmer sig nok i det lille platform-spil, hvor du skal hoppe rundt i en virtuel 3D-verden. Det kan virke uoverskueligt, men efter et par minutter fungerer styring og helhedsfornemmelsen for ”rummet” rigtig godt. Det er ganske basal gameplay: Red nogle venner og dask nogle fjender og styr præcist. Men humoren i spillet, måden det afvikles og indlevelsen (trods alt) gør det faktisk til den bedste spiloplevelse. Der indarbejdes både touchpad og kameraets opkobling med controlleren i spillet, og det lover rigtig godt for hvordan eksempelvis Ratchet & Clank kunne opleves, hvis det blev tænkt ind i en ”VR-opsætning”.

Playroom

Mit VR-liv som Loch Ness-uhyret
VR-spilleren hopper i en virtuel halloween-dragt og er i dette mini-spil et havmonster, som kan smadre bygninger, fly, helikoptere mv., ved at VR-spilleren sidder ganske humoristisk i stuen og kaster hovedet lidt omkring sig (det er nok sjovest at opleve, svært helt at beskrive). Resten af spillerne skal prøve at undslippe det farlige monster og løber nærmest rundt forvildet som i høvdingebold i en heftig gymnastiktime. Du får også her en introduktion til mikrofondelen af headsettet, som skal opleves!

Playroom

Hent det og leg med de sociale dele af VR-gaming
Det er svært at sige nej til gratis ting. Men hvor man nogle gange bliver fælt skuffet, så har Japan Studio på ingen måde ladet noget stå tilbage i deres gratis ”opdatering” af Playroom. Det er måske nok mini-spil, men de kombinerer og udstiller faktisk også mulighederne for det sociale aspekt, selvom den ene sidder skiftevis med headsettet på. Nuvel er det dyrt legetøj, men jeg tror ikke, det nødvendigvis er dårlig underholdning, når man har drukket en enkelt fadøl eller to.

Levetid: 6/10
Grafik: 6/10
Gameplay: 8/10
Lyd: 7/10
Samlet score: 7.5/10

Vi glæder os: Over at få vist de mange facetter, der potentielt set gemmer sig i VR-gaming.

Vi keder os: Ikke rigtigt. Det er gratis, så vi klager ikke.

Vi kunne godt tænke os: Flere spil i samme genre fra udviklerne og “Red dine robotter” som et fuldt spil.

Anmelder: Thomas Frederiksen
Udvikler: Japan Studio
Ude: 13. oktober
Genre: udstillingsvindue for VR

Thomas Frederiksen

Thomas er redaktør og lokal mester i Singstar. I sin fritid glæder han sig til PlayStation VR.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *