Review: Alienation

Verden står på ødelæggelsens rand, og du er menneskehedens eneste chance mod Xenos. Yup. Bare endnu en dag på kontoret.

Alienation er det nyeste skud på stammen fra Housemarque, som du kender fra Stardust og Resogun, og spillet kan roligt kaldes en åndelig efterfølger til zombie-shooteren Dead Nation.

Alienation Review 06

Rumvæsenerne, Xeno, landede på jorden for længe siden, og siden de dukkede op i Pripyat i Rusland (jeps, du kan selv gætte hvornår), har menneskeheden tabt både krigen og kampen.
Menneskeheden er på nuværende tidspunkt en knækket race, med kun ganske få overlevende og endnu færre i stand til at kæmpe.
De, der er i stand til at kæmpe, bliver til gengæld udstyret med nogle temmelig fede exoskeletter, som rent faktisk giver dem en lige under nogenlunde chance, for en ikke-øjeblikkelig død på kampmarken.

Som du nok har gættet, og ganske velkendt for genren, er det dit job, mod alle odds, at redde menneskeheden, og historien i Alienation er faktisk ikke så ringe endda. Den er ikke så ambitiøs, men den er velfortalt, og stemmeskuespillet er ganske fint.

Alienation Review 04

Så… Asteroids?
Tro det eller lad være, men selvom Alienation er set sådan skråt oppefra, så er det mere eller mindre et klassisk bullet hell-spil, for 80% af din tid går med ikke at blive ramt af fjender og skud, og de resterende 20% går med at skyde igen, og det der med at reagere hurtigt er noget, du lærer hurtigt, ellers dør du under forsøget. Igen. Og igen. Og igen.

Ud over at byde på intens træning for de små pølser, så har spillet også tre forskellige karakterer, som kan tilpasses din unikke spillestil, efterhånden som du skyder xenos, tjener xp og stiger i levels. De tre karakterer er meget forskellige, og de føles meget forskellige at spille som, hvilket vi desværre ser alt for sjældent nu om dage, hvor næsten al forskellighed ofres i balanceringens tegn.

 

Alienation Review 03

Ligesom Diablo…. Bare med aliens. Og i fremtiden.
Vi har snakket om historien og karaktererne og gameplay i spillet, men nu kommer vi til det vigtigste: Loot!
Yup, i spillet udstyrer du din figur med tre våben, et primært, et sekundært, et tungt våben og et stykke udstyr, og efterhånden som du kæmper dig igennem horder af aliens, får du af og til og ganske vilkårligt nye våben, som du, via et meget simpelt tilpasningssystem, kan gøre bedre (eller dårligere), ved hjælp af de ting, du finder på slagmarken. Der er en del forskellige våben, og man skal godt nok være skarp på, hvilket våben der passer til hvilken situation, ellers dør man. Igen. Og igen.

Du kan benytte alt lige fra håndpistoler, shotguns, miniguns og flammekastere til landminer og boomeranger, og der går sandsynligvis ikke længe, før du finder dit favoritvåben, og så bander spillet langt væk, fordi du finder alle andre våben end det, du tilfældigvis kan lide at spille med.

Alienation Review 02

Bedre med en ven eller tre
Alienation er helt klart sjovest, når man spiller flere sammen, og derfor er det mig en gåde af proportioner, at man ikke har valgt at lade spillet understøtte sofa coop, hvilket det i den grad er bygget til. Nej, man må nøjes med at spille online, og dertil understøtter spillet så ikke voice, så du skal gå i party med dem, du spiller med, hvis du vil tale med dem. Igen noget, som jeg undrer mig voldsomt over.

Når det så er sagt, så er det altså et virkelig godt spil, som hurtigt sluger et par timer, når man finder nogen at spille med, hvilket gøres ganske nemt.

I øvrigt så skal du ikke tro, at du er færdig med spillet, bare fordi du gennemfører historien, nej så bliver verden, fjenderne og loot’et bare opgraderet, så du kan køre igen og så får du også låst op for en særlig PVP-mode, så spillet byder på helt nye udfordringer.

Alienation Review 05

Konklusion

Alienation er et virkelig godt eksempel på en blandet genre, hvor de har taget meget af det bedste fra flere forskellige genrer og blandet det til en ny og spændende oplevelse.

Grafisk er spillet fint nok med rigelig variation, og man har svært ved ikke at blive imponeret, når der pludselig er noget, der ligner 200+ fjender på skærmen på samme tid.

Alienation er ikke særlig spændende, når man spiller alene, og derfor er det godt, at det er nemt at finde folk at spille med, og det bløder også lidt op for det næsten utilgivelige faktum, at der ikke er sofa coop, eller for den sags skyld drop in/drop out.

Loot-systemet og opgraderingssystemet til både våben og karakterer gør, at man bliver ved med at vende tilbage for lige at se, om man kan få en shotgun, der er bare lidt bedre, og gameplay er tilpas svært og udfordrende nok til at være dejlig belønnende.

Levetid: 10/10
Grafik: 7/10
Gameplay: 9/10
Lyd: 7/10
Samlet score: 8/10

Vi glæder os: Over en meget renpudset og gennemført nytænkning af ”Asteroids”.

Vi keder os: Over manglende ingame voice.

Vi kunne godt tænke os: SOFA COOP!!!

Anmelder: Henrik Jacobsen
Udvikler: Housemarque
Ude: Nu
Antal spillere: 1- 4
Coop: Ja, kun online
Multiplayer: Ja, kun online
Genre: Lidt lige som Diablo uden overhovedet at være lige som Diablo. Og Aliens.

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *