PlayStation 4.5 hedder “Neo” – Specs og info er lækket

Vi har fundet specifikationerne frem for den nye PlayStation 4 med kodenavnet Neo.

Den nye udgave af PlayStation 4, som vi tidligere har kaldt PlayStation 4K eller PlayStation 4,5 er nu blevet bekræftet og specifikationerne er også blevet offentliggjort.

Informationerne om den nye PS4 kommer ikke direkte fra Sony, men efterhånden er de blevet bekræftet flere steder, så vi tør godt allerede nu love, at PlayStation Neo er på vej.

 

Den nye PlayStation vil ikke erstatte den PS4 du kender og elsker, det er tvært imod meningen at de to maskiner skal leve side om side med de samme spil, det samme tilbehør, det samme PSN og den samme butik, men Neo får bare lidt flere muskler så de spil, der understøtter det, kan se endnu flottere ud.

Det vi ved på nuværende tidspunkt er, at Neo får mulighed for at vise film og spil i 4K, hvilket sandsynligvis betyder at den også vil understøtte det nye Blu-ray Ultra HD 4K format og muligvis få Netflix med 4K understøttelse.

Hvis du har et 4K fjernsyn vil Neo opskalere spil til 4K, frem for at dit fjernsyn skal gøre dette, det vil dog næppe betyde voldsomt meget for kvaliteten.

Vi ved også at der ikke kommer eksklusive ting til Neo, Sony har understreget, at alle spil fortsat udkommer til PS4, men at visse spil blot vil være flottere, altså eksempelvis køre i en højere opløsning, eller med højere framerate, når de spilles på en Neo.

Spil kommer heller ikke til at have specielle features, som kun er tilgængelig på Neo, så det bliver de samme features, baner og modes på begge konsoller, men med et grafisk løft. Dette kan dog eksempelvis betyde at man får mulighed for 4-player split-screen på PS4 og 8-player på Neo, for bare at tage et eksempel.

Sony stiller også krav til at spil fortsat skal kunne køre med den fastsatte framerate på PS4. Hvis de så kører med højere framerate på Neo gør det ikke noget.

I forhold til VR er det endnu ikke bekræftet at Neo slipper for den sorte boks, som du ellers skal bruge for at tilslutte PlayStation VR, men dette er helt klart forventningen og igen bliver det fastslået, st der ikke kommer spil, som har specielle VR modes til Neo.

Og specifikationerne for Neo i forhold til den nuværende PS4 kan du finde nedenfor og der er ikke nogen tvivl om at Neo får en del flere muskler at spille med, både på Ram, CPU og GPU.

 

Original PS4 NEO
CPU 8 Jaguar Cores at 1.6 GHz 8 Jaguar Cores at 2.1 GHz
GPU AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz
Memory 8 GB GDDR5, 176 GB/s 8 GB GDDR5, 218 GB/s

 

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *