Anmeldelse: Stikbold! A Dodgeball Adventure

Stikbold. Præcis som du husker det fra skolen, bare med mere hval.

Jeg har fået fingrene i sommerens danske party-spil, Stikbold! – A Dodgeball Adventure, og har skudt, fintet, grint og grædt mig gennem Game Swings korte, men festlige spil, og nedenfor kan du læse om spillet på godt og ondt.

Stikbold review the legend

Danish. Og ikke som i wienerbrød
Stikbold er (sjovt nok) et dansk spil. Det er udviklet af Game Swing, som du måske før har hørt om under navnet Reign Bros. De fem ivrige mennesker bag firmaet har til huse på Pilestræde i København, og ud af deres lille biks er der kommet en titel, som vi tror vil være en god ingrediens til sommerens grillfester og øvrige komsammener.

Stikbold er baseret på spillet af samme navn og hvis du nogensinde har haft gymnastik, så er du nok bekendt med den simplificerede udgave af høvdingbold, hvor det primære mål er at skyde alle andre uden selv at blive skudt.

Men, men vi er jo lige begyndt?!
Spillets singleplayer-del kan spilles alene eller som sofa-coop, men desværre er der ikke drop-in/drop-out-funktionalitet.
Historien handler om Jerome og Björn, som har vundet det lokale stikboldmesterskab adskillige gange i træk, men måtte nøjes med en andenplads sidste år. Deres fanatiske træner Coach sætter alle sejl ind for at vinde mesterskabet i år, men da modstanderholdet bliver kidnappet af djævlen selv dagen før den store kamp, drager Jerome og Björn ud for at redde dem.

Stikbold review the captain
Det bliver til en lang og farefuld rejse, hvor fredselskende hippier, overgearede livreddere, gamle stikboldlegender, hvaler og dæmoner står i vejen, og Jerome og Björn lærer også en ting eller to om teamwork undervejs.

Singleplayer-kampagnen er fyldt med både plat og god humor, men den er alt for kort. Jeg brugte omkring 1 ½ time på den, og den har en meget begrænset replay-værdi.

Virkelig stærkt party-spil!
Spillets multiplayerdel byder på samme baner som singleplayerdelen og lader dig spille op til tre hold med i alt seks spillere, hvor der kan være alt fra én til fire spillere per hold, dog maksimalt fire menneskespillere, resten må man supplere op med AI’er.
Det er et rigtig sjovt party-spil, og det er meget svært ikke at blive grebet af den vilde stikboldånd, når man spiller.

Stikbold review blue team wins

Gameplay er simpelt nok til, at alle kan være med, men det kræver alligevel lidt øvelse og fingerfærdighed, før man får helt styr på de mere avancerede teknikker som at gribe bolden og kaste skruebolde. Når man først har styr på det, så er der til gengæld grobund for nogle episke kampe.

Konklusion

Stikbold er et sjovt partyspil med en alt for kort singleplayer-del. Historien i singleplayer-delen er sjov og tosset og virker som én lang hyldest til firsernes ungdoms-sportsfilm på en rigtig god måde.
Det grundlæggende gameplay er solidt og sjovt, især når man er 3+ spillere, men vi kunne godt have brugt lidt flere forskellige gamemodes, så spillet egnede sig bedre til længere spillesessioner.

Stikbold review moby whale

Grafikken er på ingen måde imponerende. Det er kantet og kluntet, og der er clipping over det hele, men man bliver alligevel lidt imponeret over kreativiteten i de forskellige figurer, dyr og ting, man møder undervejs.

Stikbold! A Dodgeball Adventure er et must-have i din samling, når du har venner på besøg, for det er helt klart i den kontekst, at spillet er bedst.

Levetid: 7/10
Grafik: 6/10
Gameplay: 8/10
Lyd: 7/10
Samlet score: 7/10

Vi glæder os: Over et gennemført, lille partyspil, som giver flere timers underholdning for 2-4 spillere.

Vi keder os: Når vi ikke har nogen at spille sammen med.

Vi kunne godt tænke os: En længere singleplayer-del, online multiplayer og flere forskellige gamemodes.

Anmelder: Henrik Jacobsen
Venligst udlånt af: Game Swing
Udvikler: Game Swing
Ude: Nu!
Antal spillere: 1-4
Coop: Ja, lokal 1-2
Multiplayer: Ja, lokal 1-4
Genre: Stikbold! Med et strejf af dansk humor.

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *