Review: Fallout 4: Automatron

Vi har jagtet The Mechanist og hans onde robotskabninger i den nye DLC.

Simon var ganske glad for Fallout 4, da han anmeldte det, og det blev da også til et solidt 9-tal.

Nu er der kommet mere Fallout, og man må sige, at Bethesda fortsætter i samme stil på en rigtig god måde.

Automatron er en udvidelse til Fallout 4, den første af tre i spillets season pass.
DLC’en starter med, at du modtager et nødsignal fra en karavane, som bliver angrebet af robotter. Når du får tid til at undersøge signalet, (der er jo kaffekopper, der skal samles først), møder du en mindre hær af robotter, som mest af alt ligner, at de er samlet of skrot og reservedele – og laservåben.

MERE BUM!
Kampen er noget mere brutal, end man er vant til i Fallout, men når robotterne er besejret, står en enlig robot tilbage. Hendes navn er ADA, og det er hendes ”familie”, som lige er blevet slået ihjel. På en af robotterne finder du et holotape, som fortæller, at disse robotter er sendt af en mystisk herre, som kalder sig selv The Mechanist for at ”hjælpe borgerne og redde Commonwealth”.

ADA bliver (blandt andre robotter) din følgesvend gennem Automatron, for I bestemmer jer sammen for at finde og stoppe The Mechanist.

Nye venner, fjender og steder at udforske
Gennem DLC’en vil du støde på kendte lokationer, som har fået et helt nyt look, samt en helt ny lokation, som selvfølgelig er The Mechanists kæmpestore hemmelige base.

Der er et hav af forskellige fjender, og du vil opleve nogle intense boss-fights, som får de almindelige og ellers temmelige voldsomme sentry-robotter til at ligne legetøj.

Fallout 4_20160325230833

Build-a-bear-robot og nyt grej
Til at hjælpe dig mod alle de onde robotter kan du bygge og tilpasse din egen robot, og der bliver langsomt åbnet op for nye tilpasningsmuligheder gennem spillet, så du får mulighed for at lave alt, lige fra en langsom og kluntet protectron, til en kæmpe sentry og alle kombinationer heraf, eksempelvis en svævende assaultron med en Mr. Handy thruster, lasergatling og elektrisk knytnæve, som min ADA endte med at blive til.
Du kan selv vælge arme, torso og ben og rustning på de individuelle dele, så det er kun din fantasi (og dine råmaterialer), som sætter grænser.

Fallout 4_20160325193156

Du møder også nye karakterer som Jezebel, en sarkastisk og ond kvindelig robot, som du kan følges med, hvis du lidt savner GLaDOS’ bedrevidende fornærmelser.

Et par nye våben er det også blevet til, som den interessante tesla-riffel, som skyder med elektricitet og kan tilpasses til enten at være et maskingevær, en shotgun, en gaussriffel eller en granatkaster. De nye våben er ikke lige så tilpasningsvenlige som de eksisterende, men de er meget sjove at lege med.

Fallout 4_20160326012432

Konklusion

Jeg havde egentlig forventet, at Automatron ville være en nogenlunde nøjagtig genfortælling af the Silver Shrouds kamp mod the Mechanist (tag til Goodneighbor og lyt til Silver Shroud Radio, hvis du ikke ved, hvad jeg taler om), men jeg blev positivt overrasket over en historie, som var interessant og kun perifært inspireret af radioskuespillet.

Der er overraskelser undervejs, og udforskningen af The Mechanists base er noget af en oplevelse, både actionmæssigt, men også etisk.

Fallout 4_20160326002412

Hvor Fallout 4 er en episk fortælling med store armbevægelser, så er Automatron en noget mindre omgang, men historien er i højere grad fyldt med ”aha” og fortalt med et glimt i øjet og lidt mere humor. Historien vil stadig noget, og især slutningen er et glimrende eksempel på et spil, der kan og vil noget, og at definitionen på god og ond måske ikke er helt så sort og hvid, som man tror.

Ud over en rigtig fed historie, så har Bethesda også mindet mig om dét, jeg forelskede mig i, i Fallout 4 i første omgang, nemlig det her med at scavenge. Gennem The Mechanists skjulested har du ikke mulighed for at rejse tilbage til et settlement og reparere din powerarmor, så du er nødt til at finde reservedelene på stedet og finde en af meget få power armor-stations, der er gemt rundt omkring. Ellers vil din rustning gå i stykker, da der er nogle grumme kampe undervejs.

Fallout 4 Automatron billede 1

Automatron er en soleklar grund til at tage din power armor på igen og vænne tilbage til Boston.

Score: 9/10

Vi glæder os: Over en fyldig DLC af samme høje kvalitet som spillet.

Vi keder os: Over lidt træge loadetider og de vanlige Bethesda-bugs.

Vi kunne godt tænke os: Den næste DLC, ”Wasteland Workshop”, lige nu.

Anmelder: Henrik Jacobsen
Venligst udlånt af: Bethesda
Udvikler: Bethesda
Ude: Nu
Antal spillere: 1
Coop: Nej
Multiplayer: Nej
Genre: Dumpster-diving simulator med et stænk af LEGO NXT Mindstorms.

Galleri (klik for større billede)

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *