Anmeldelse – LEGO Dimensions (Starter pack)

TT Games og LEGO er tilbage med et nyt spil i LEGO-serien og denne gang er der lånt figurer og universer vidt og bredt, så du får et kæmpe stort sammenkog af de seneste 30-35 års spil- og filmuniverser med den klassiske humor vi kender og elsker fra de forskellige LEGO-spil.

Som noget nyt har TT også tyvstjålet fra Skylanders (og Nintendo), for nu er der nemlig også figurer, som man kan samle på i den virkelige verden og spille med i spillet.

Alt er super duper!
Historien i LEGO Dimensions er sådan nogenlunde lige til, for Vortech er en interdimensionel superskurk, som vil stjæle særlige kraftfuldt magiske ting fra alle de forskellige universer, der findes, eksempelvis Dorothy’s røde rubinsko, den ene ring fra Ringenes Herre, Doktorens soniske skruetrækker og GLaDOS’ kage.
Med disse skatte kan Vortech nemlig destruere verden og det går egentlig meget godt indtil Gandalf, Wyldstyle (Fra LEGO filmen) og Batman føres sammen på tværs af deres respektive dimensioner, fordi Vortech ved et uheld får kidnappet Robin, Metalbeard og Frodo.

Gennem spillet kommer man igennem mange forskellige universer bygget på spil og film fra de sidste mange år, eksempelvis Ghostbusters, The Wizard of OZ, Doctor Who, Portal, Scooby Doo, Simpsons og mange flere.
Alle universerne er loyalt genskabt med en fin sans for detalje (og skjulte nørdede referencer) og de engelske stemmer er imponerende tæt på de originale stemmer i de fleste tilfælde. De danske stemmer er en del mindre imponerende, men okay en stor del af materialet har så heller aldrig været synkroniseret til dansk før, så det er nok en svær kunst.

Musikken i spillet er en blanding af musik, som er komponeret til spillet og så musik taget direkte fra de film og spil, som WB og LEGO har licenseret og det fungerer helt fantastisk, for nogle gange kan man faktisk høre på musikken, hvad der skal til at ske og både musikken fra Portal, temaerne fra Tilbage til Fremtiden og ”Who you gonna call” (Ja ja, sangen hedder ”Ghostbusters”, men alle kender den under det andet navn) fra Ghostbusters fik da et smil frem på læben for denne anmelder.

Historien er i sig selv ganske ligetil og den er fortalt med tungen lige i munden og har masser af humoristiske indspark, både i form af nørdede referencer til alle de forskellige universer og en kreativ blanding af disse – særligt var jeg svært begejstrede, da GLaDOS i den grad brokkede sig over snyd, bare fordi Gandalf bruger magi til at flytte rundt på Aperture Science Weighted Storage Cubes og Batman bruger sin grapple til at forcere banen. GLaDOS har også en særlig morsom kommentar, da hun møder en Dalek.

Der er massere af denne type meget indforståede humoristiske indfald, på tværs af de forskellige universer og jo længere man kommer ind i spillet, jo mere blander de universerne, eksempelvis er det Sauron og hans orker man kæmper imod i Supermans Metropolis og Riddler ridende på Balrog’en, som står for tur i Middle earth.

Variation? Not so much
I mange henseender kan man godt mærke, at LEGO Dimensions er et børnespil, hvilket er en fin ting, når man altså ikke er en voksen, som spiller det.
Primært tænker jeg her på gameplay i spillet, som desværre har tendens til at være lidt ensformigt og selvfølgelig er det for at gøre at de yngre spillere også kan være med.
Dette har den lidt kedelige effekt, at man, gennem store dele af spillet, bare spiller banen igennem, for at gøre sig fortjent til den næste sjove cutscene.

På den mere kunstneriske side byder spillet på et væld af forskellige omgivelser, men igen er der noget genbrug og så er det i sagens natur begrænset, hvor meget man kan variere LEGO-klodser i det hele taget.

Der er mange sekvenser, som godt kunne være have været en smule kortere og så havde det også været okay, hvis man ikke skulle løse de samme tre-fire forskellige typer puzzles igen og igen.

Meanwhile in the real world
LEGO Dimensions sælges jo som bekendt med de her LEGO-figurer og en portal, som vi kender det fra Skylanders, og med startpakken følger Gandalf, Batman (den rigtige, ikke ham den nederen fra LEGO filmen) og Wyldstyle (Graffititøsen fra LEGO filmen) samt batmobilen og det er disse tre figurer spillet handler om, derfor er det dog stadig muligt at købe nye figurer og spille med dem.

Alle figurerne er faktiske LEGO-figurer og man får da også fornøjelsen af at samle figurerne, portalen og batmobilen, før sådan rigtig kan gå i gang med at spille spillet.

Man kan også opgradere køretøjer i spillet (i startpakken er der kun batmobilen), hvilket giver adgang til tre forskellige måder at bygge bilerne på, så man simpelthen bygger den om i den virkelige verden. Når jeg siger ”biler” er det dog i ordets bredest muligt forstand, for her snakker vi også dinosaurer, donuts, telefonbokse og mange andre slags ridedyr og køretøjer, men hver dims man kan køre i eller ride, på har i hvert fald tre forskellige måder de kan samles på.

LEGO har jo selvfølgelig også lavet en sniger her og ENDELIG fået lavet en masse forskellige figurer og ting, som vi, i evigheder, har higet efter på LEGO Ideas (Tidligere CUUSOO), eksempelvis Portal og Doctor Who, som man nu kan købe og samle med stor fornøjelse.

Betal ved døren. Og ved den anden dør. Og for din sodavand.
En ting, som er lidt irriterende ved LEGO Dimensions er, at man hele tiden får skubbet de andre figurer man kan købe i ansigtet, eksempelvis møder man, ganske som i de tidligere LEGO-spil, specielle blokke og puzzles, som kun specifikke figurer kan løse, men forskellen er, hvor man i det gamle spil kunne låse op for figurerne, skal man her købe dem i den virkelige verden.

Det er nøjagtig den samme model som i Skylanders, med det er som om at det er mere synligt i LEGO Dimensions og det kan godt være lidt frustrerende. Det skal selvfølgelig siges, at du sagtens kan gennemføre spillet med kun startpakken, men du går glip af en væsentlig del af spillet på den måde.

Konklusion

LEGO Dimensions giver dig en super fed historie, hvor du får lov til at opleve behagelige og sjove gensyn med mange forskellige film, spil og serier i en lidt klodset udgave og selvom gameplay ikke er voldsomt varieret, så trækkes det i den grad op af en fantastisk sjov og velfortalt historie, som fungerer både før de mindste og de største.

LEGO Dimensions er til nørder, som godt kan lide LEGO og de film og serier, som er bragt til live i spillet og så er det til de yngre mennesker, som er blevet en tand for gamle til Skylanders, da gameplay trods alt er noget mere avanceret.

Vi anbefaler klart spillet til børn fra 7 år og op og forudser at det kommer til at ligge under mange juletræer, når den tid kommer.

Levetid: 10/10
Grafik: 8/10
Gameplay: 8/10
Lyd: 10/10
Samlet score: 9/10

Vi glæder os: Over et gennemført gensyn med en masse figurer og universer og over en historie med masser af sjov og løjer. Og at der er SÅ meget guf for Portal-fans.

Vi keder os: Når gameplay bliver en tand for monotont.

Vi kunne godt tænke os: At hele DLC/nye figurer modellen var så åbenlys og ”in your face” og at gameplay var lidt mere varieret.

Anmelder: Henrik Jacobsen
Venligst udlånt af: WB Games
Udvikler: TT Games
Ude: Nu!
Antal spillere: 1-2
Coop: Ja.
Multiplayer: Nej.
Genre: LEGO licens mash-up.

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *