Retro gaming med Nesbozz

I weekenden kunne man i Aarhus tage en tur “down memorylane”, i forbindelse med at Nesbozz afholdte sin 10 års fødselsdag. Alle var budt velkomne til en dag i gamingens tegn, og vi har lidt stemningsbilleder derfra!

Når man sådan står plantet der i et stort spilmekka, med maskiner der kan dateres helt tilbage til 70’erne, så kan man ikke undgå at tænke – wow hvor er der sket meget på spilfronten siden PONG-maskinen og Commodore 64 var på ønskelisterne hos børn verden over.

2016-04-16 12.36.37

Men sjovt er det at sætte sig ned med Pong, hvor joysticket sidder moteret direkte på maskinen, og der sidder switches som kan ændre på gameplayet med et knipseslag. Selvom vi har spil der udviser ekseptionel stor teknisk kunne, så kunne jeg alligevel ikke undgå at blive imponeret over dette.

Pong-maskinen i al sin pragt
Pong-maskinen i al sin pragt

Selv kom jeg først rigtig med på konsolbølgen da Nintendo tog kegler med deres 8-bit maskine. Her var der naturligvis også sat en maskine op med Mario, Bubble Bobble, Duck Hunt og andre gode klassikere. Ergonomien i joysticket var ikke i højsædet dengang, men nostalgien væltede ind over mig, da Mario hoppede sig vej igennem banerne, og den leende hund hoppede frem af det høje græs for blot at grine hånende af mit manglede jagtinstinkt i Duck Hunt.

2016-04-16 13.06.29

Undervejs i forløbet blev der afholdt en række konkurrencer i blandt andet Super Bomberman til Super Nintendo og Mario Kart 64 til Nintendo 64. Stemningen var på sit højeste, og folk klappede og hujede som var man til koncert, og man kunne ikke undgå at blive fanget af den gode stemning.

Turnering i Super Bomberman
Turnering i Super Bomberman
Duel i Mario 64. Vinderen løb afsted med et gavekort på 500 kr. til Nesbozzs online butik
Duel i Mario 64. Vinderen løb afsted med et gavekort på 500 kr. til Nesbozzs online butik

PlayStation var naturligvis også repræsenteret med sin første maskine og Playstation 2, hvor der blandt andet blev prøvet kræfter med Time Crisis og Tekken 3. Spil jeg selv har brugt et utal af timer med i sin tid, og som er hudløse klassikere på trods af den aldrende grafik. til Playstation 2 var der blevet fundet rat og tilhørende sæde frem, og så blev der ellers kørt omgange i Gran Turismo 2, som den dag i dag stadig ser knald godt ud, hvis I spørger mig!

Tekken - Arcade style!
Tekken – Arcade style!

Alt i alt var det et super fedt arrangement, og man kunne ikke undgå at gå hjem derfra med en lyst til at finde sin gamle konsol frem, og spille de tidsløse klassikere igen. Dengang var der ikke et enormt fokus på AI, kompleksitet eller andre tekniske detaljer, men i stedet om gameplayet og den underholdningsværdi der lå i at samles om maskinen foran fjernsynet. Det genoplevede jeg i Kunsthallen i Aarhus, og kan derfor kun anbefale andre at tage et gensyn med gamle klassikere, da det sætter alting i perspektiv i forhold til den kvalitet af spil vi ser i dag!

I kan se lidt andre stemningsbilleder derfra lige her:

Hugo fik også lige en svingom på C64
Hugo fik også lige en svingom på C64

2016-04-16 14.09.36

2016-04-16 14.09.34

Atari maskinen med det ekstremt kritikerroste E.T... NOT!
Atari maskinen med det ekstremt kritikerroste E.T… NOT!

2016-04-16 13.31.35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *