Anmeldelse – Borderlands: The Handsome Collection

Det er ikke så lang tid siden, vi sidst besøgte Pandora (og tilhørende måner), men det er allerede blevet tid igen, da Jack er tilbage på næste generations konsoller, og man må sige, at han er pænere end nogensinde før.

Pandora på din PS4
Borderlands: The Handsome Collection er en sampak af Borderlands 2 og Borderlands: The Pre-sequel, og begge spil har fået lækker 1080p-grafik, 60fps og fire-player sofa coop.
Grafikken holder endda de 1080p/60fps, når man spiller to-player splitscreen, men spiller man fire spillere lokalt, må man nøjes med 30fps.

Handsome Collection indeholder også al DLC udgivet til dato til både Borderlands 2 og The Pre-sequel, hvilket vil sige de fire store pakker til begge spil og alle headhunter quests og vaulthunter upgrades til begge spil. Samlet set driver dette den samlede spilletid et godt stykke nord for 100 timer, hvis man altså skal have det hele med.

Hvis du tidligere har spillet et af spillene på PS3 eller PS Vita, er det også muligt at overføre din karakter, dine fremskridt og dit grej til Handsome Collection, og det fungerer let og smertefrit, bortset fra at du altså kun kan overføre én karakter ad gangen.

Smukt, men det er set før
Handsome Collection giver ganske rigtigt spillene et grafisk løft kontra de tidligere konsoludgaver, og Pandora har aldrig taget sig flottere ud, da draw-distance er sat et godt stykke i vejret, hvilket giver nogle fantastiske udsigter, som man ikke har fået med i de tidligere udgaver.

Ud over draw-distance er alle spillets teksturer også i væsentlig højere opløsning nu, faktisk ser det så lækkert ud, at man til fulde kan værdsætte alle de plakater, der er hængt op rundt omkring på væggene i Pandora.
Fans af at skyde ting på virkelig lang afstand kan godt glædes, for alt er stadig knivskarpt, selv når man sniper på tværs af store områder.

En af de ting vi tidligere har skældt serien ud for, er de langstrakte texture pop-ins, altså det her med at overflader på alt ikke indlæses lige, når et område indlæses, hvilket bevirker at alt i en periode bare er ensfarvede overflader. Dette er heldigvis nedsat til et minimum i Handsome Collection. Indlæsningstiden for nye områder er også blevet så lav, at man næsten ikke kan nå at læse de tips, der kommer frem på loading-skærmen.

Man kan (og skal) retteligt være imponeret over, hvor godt Borderlands tager sig ud på en konsol i Handsome Collection, men hvis man har spillet spillet på PC eller Mac med alle indstillinger på max, så er der ikke noget nyt at komme efter, for det er præcis det, man får i denne udgave. Dét og fire-player lokal coop.

Claptrap siger: Køb det!
Hvis du er ny i Borderlands-universet, bør du helt klart overveje Handsome Collection, for sampakken af de to spil og al DLC’en til samme pris som ét current-genspil giver dig oceaner af fantastisk underholdning, som vores tidligere anmeldelser af spillene da også understreger.

Målt op imod nutidens spil er Handsome Collection ikke meget bagud, for takket være den tegnefilmsagtige cellshadede grafik er begge spil ældet med ynde og kan, i langt de fleste henseender, stå distancen mod de nuværende AAA-titler.

Det eneste, jeg egentlig har at udsætte på Handsome Collection, er figuranimationerne, som er ret kluntede i forhold til den nuværende generation og ansigtsanimationerne, som får det til at virke som om, alle Pandoras indbyggere er lidt stramme i masken.

Konklusion

Borderlands: The Handsome Collection er et særdeles vellykket remake. Spillet tager sig flot ud, hvad enten man sidder alene, er to, tre eller fire spillere. Selvsagt bliver det hurtigt meget forvirrende at være fire spillere på samme skærm, men i forhold til at spillet i høj grad handler om fis og ballade, så gør mere forvirring det i sig selv bare endnu sjovere.

Selvom Handsome Collection ikke 100% kan leve op til current-gen-teknologi, så gør det et forbløffende forsøg, og ud over lidt kluntede animationer, så kan man godt af og til glemme at man spiller spil, som har et par år på bagen.

Handsome Collection er massiv underholdning for dine hårdt tjente skillinger, der er masser af flot og underholdende gameplay, fjollet humor og referencer til andre spil, film, tegneserier og anden popkultur. Jeg udfordrer dig i hvert fald til at finde et andet current-gen-spil, hvor du får lige så meget spil for pengene.

På trods af nogle små udfordringer på det grafiske, så er Borderlands: Handsome Collection et must-own på din PS4 (eller Xbox One), og derfor får spillet også en samlet karakter på 10/10.

Levetid: 10/10
Grafik: 9/10
Gameplay: 10/10
Lyd: 10/10
Samlet score: 10/10

Vi glæder os: Over et Pandora, som aldrig har taget sig bedre ud, og at alle DLC’erne, selv de sindssygt svære Headhunter quests, er med.

Vi keder os: Over nogle lidt stive karakteranimationer, og at man kun kan overføre én karakter ad gangen.

Vi kunne godt tænke os: At de også lige havde smidt en HD-udgave af Borderlands 1 med i hatten, så det havde været den definitive samling.

Anmelder: Henrik Jacobsen
Venligst udlånt af: Gearbox
Udvikler: Gearbox/2K Australia
Ude: Nu!
Antal spillere: 1
Coop: Ja, 2-4 spillere online + lokal
Multiplayer: Nej
Genre: Loot all the things!

Henrik Jacobsen

Henrik dækker events, og står for at passe og pleje vores sociale medier. De spil, der trækker mest er dem med en dyb historie og så lige den årlige tur forbi Acti-blizz' FPS i Call of Duty-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *